Banketbakkerij van
de Vrande
Banketbakkerij van de Vrande is al sinds 1960 een begrip in Rotterdam en omstreken. In Ommoord is onze winkel te vinden in het “vers straatje” op winkelcentrum de Binnenhof. Onze banketbakkers bereiden dagelijks heerlijke verse banketspecialiteiten. Dit doen zij in onze eigen bakkerij die direct achter onze winkel gevestigd is. Komt u speciaal ergens voor wat u niet meer ziet liggen? Vraag het gerust aan onze winkeldames. Vaak kan het nog vers voor u gemaakt worden.
Een stukje
geschiedenis
Met meer dan 50 jaar vakmanschap,
is de bakkerij van de Vrande uitgegroeid tot een waar begrip.
1960
In het najaar van 1960, aan het Middellandplein 18. Toen namen wij banketbakkerij Dijkman over. Ooit een van de beste zaken van Rotterdam, die ook diners aan huis verzorgde en met de Kerst in zijn kolenoven ook nog kalkoenen braadde voor zijn klanten. Maar van die klassezaak was niets meer over. We hadden dagontvangsten van 40 guldens en wanneer je dan de drukte van grote zaken gewend bent en je vrouw stage heeft gelopen bij Scheffers in de Lijnbaan, is dat wel even schrikken. Die kolenoven hebben wij overigens alleen maar gebruikt om het oude tapijt te verbranden; wij gingen aan de slag met een elektrische oven. Toen wij later gingen verbouwen bleek het slopen van zo’n oven een fikse klus. De machines werden nog aangedreven door drijfriemen. Ook die stellages moesten weg. Maar eerst moesten wij omzet zien te krijgen. Wij hebben toen het warenhuis “Galeries Modernes” op de Hoogstraat als klant kunnen krijgen, wat aanvankelijk minimaal de helft van onze totale omzet opleverde. Gebak van de vorige dag brachten wij voor de halve prijs naar het politiebureau in de Oostervantstraat.
1966
Binnen het Patisserie College, Het Gilde van de Betere Banketbakkers, zijn ruim honderd zelfstandige banketbakkers verenigd. Verspreid over het gehele land waarborgen deze betere banketbakkers, stuk voor stuk, topkwaliteit in banket. Het zijn de verwenners bij uitstek want overal waar feest is zijn zij. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum of een trouwdag. Onze banketbakkers staan graag voor u klaar.
1976
Lekkere producten, echt lekkere producten voor een redelijke prijs. Geleidelijk ging de omzet omhoog en met hard werken maakten wij er een goed bedrijf van. In de zeventiger jaren veranderde de bevolking in het Middellandkwartier en moesten wij ons beraden op de toekomst. Die vonden wij op de Binnenhof. Daar begonnen wij in 1976 helemaal opnieuw. Wij richtten (gelukkig achteraf) een royale winkel in en op de rest van de beschikbare ruimte bouwden wij met veel passen en meten onze banketbakkerij. Jacques Vreeburg was onze chef. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het succes van onze nieuwe vestiging.
1979
De zaken gingen goed en in 1979 verkochten wij het Middellandplein en hoefden wij onze zorg en aandacht maar aan een bedrijf te wijden. Veel plezier en steun al die jaren hebben wij ook gehad van een landelijke banketbakkersclub, die in 1966 is opgericht en waarvan uitsluitend zeer goede bedrijven lid kunnen worden (Nu Patisserie College). Collega’s komen op bezoek, keuren producten op smaak en uiterlijk en……..o, wee,als ze ontevreden zijn!
2021
Nieuwe Website
Ontwerp je
eigen taart
Ga aan de slag met uw eigen foto’s en teksten. Ontwerp een eigen afbeelding of laat een opschrift op uw taart plaatsen!